Pozivnica20181

Poštovani !

Dana 13. prosinca 2018. godine u svetištu „Gospe Voćinske" u Voćinu organiziramo 10-to po redu hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije a sa posebnim pijetetom nakon 27 godina prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane agresora.

Ovo 10 hodočašće želimo i kroz promidžbu podići na višu razinu a posebno obavijestiti i pozvati hrvatsku vojsku i policiju te braniteljsku populaciju da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju u mjestu najvećeg stradanja u Domovinskom ratu nakon Vukovara i Škabrnje.

Organizator je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije.

Izrađena je karta polazaka hodočasnika iz tri pravca sa programom i vremenom aktivnosti jer ove godine očekujemo dolazak preko 5000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pozivamo i Vas da sudjelujete u hodnji hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije pod geslom „Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi“ od 9,45 sati.

Tijekom hodnje hrvatski vojnici, policajci i branitelji, nose hrvatske stjegove u znak pijeteta prema Voćinskim žrtvama i to 50 stjegova te zavjetne svijeće pod geslom "Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi".

 

Karta