Ispis

Članovi udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica-Našice u sklopu projekta pod nazivom ”Domovinski rat trajna vrijednost” a koji financira Ministarstvo hrvatskih branitelja održali su predavanje učenicima osnovne škole "Ivane Brlić Mažuranić" u Orahovici.

Image 1

Riječ je o projektu koji ima za cilj promicanje istine o Domovinskom ratu, a uz druge aktivnosti iz projekta najvažniji je ovaj dio namijenjen učenicima osnovnih škola “Ivane Brlić-Mažuranić” Orahovica i “Josipa Juraja Strossmayera” Đurđenovac.

Nadnevka 08. prosinca 2020. godine pripadnici Specijalne policije voda Orahovice-Našice, a danas članovi udruge “Orao”, uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera održali su predavanja u školi u Orahovici.

Image 1 1

Riječ je o projektu koji ima za cilj promicanje istine o Domovinskom ratu poglavito na području Našica i Orahovice, a uz druge aktivnosti koje se provode u sklopu projekta, najvažnije je onaj dio koji je namijenjen učenicima osnovnih škola. 

Dio predavanja usmjeren je na upoznavanje učenika sa specijalnom policijom kao postrojbom i njenoj ulozi u Domovinskom ratu. Kako se osnovcima želi dati potpunu sliku ratnih događanja na ovim prostorima, posjetili smo spomen obilježja, odnosno mjesta stradavanja i pogibje prve orahovačke žrtve Domovinskog rata, policajca Stjepana Mlakara u Pušini, pripadnika Specijalne jedinice policije "Roda" Varaždinske županije Miroslava Košćaka gdje su zapaljene svijeće, a potom je izvršen obilazak lokacije gdje se tijekom operacije “Trokut” nalazila baza Specijalne policije, a riječ je o području Park šume Jankovac.