Pao je dogovor o proslavi Oluje u Kninu nakon što je Organizacijski odbor jednoglasno prihvatio program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U Ministarstvu hrvatskih branitelja održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana hrvatskih branitelja koji će se u organizaciji Vlade RH održati 4. i 5. kolovoza u Kninu.

Organizacijski odbor jednoglasno je prihvatio prijedlog program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a isti je usuglašen i s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata koji su nazočili sastanku.

Svečanost na stadionu

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ureda predsjednika Republike, Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, Ureda predsjednika Vlade, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ravnateljstva policije, kao i gradonačelnik Grada Knina, predstavnici Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Vojnog ordinarijata u RH te udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Ove godine središnja svečanost 5. kolovoza održat će se stadionu “Podno tvrđave” NK Dinare, što će omogućiti nazočnost većeg broja hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika uz pridržavanje svih aktualnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 Program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu organizirat će se sukladno aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, za što će biti izrađen poseban epidemiološki okvir.