Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin kojim su nepoznati počinitelji oskrvnuli mural Mile Blaževića – Čađe nacrtan na mjestu pogibije tog heroja Domovinskog rata u Strugi Banskoj.

“Ispisivanjem znakovlja pod kojim je izvršena velikosrpska agresija na Hrvatsku preko murala kojim se odaje počast našem istinskom heroju gnjusan je i nedopustiv čin te još jedna u nizu provokacija kojima se pokušava uznemiriti hrvatske branitelje”, kažu iz MIHV-a.

“Ovo je izraz mržnje i nesnošljivosti”

Podsjećaju kako hrvatski narod, napose na Banovini, pamti herojski čin hrvatskog policajca Mile Blaževića – Čađe koji je žrtvovao vlastiti život kako bi uništio oklopljeni kamion s dva protuavionska topa ispred kojega se kretao “živi štit” od hrvatskog stanovništva pounjskih sela.

“Ovaj vandalski čin i svako oskrvnuće spomen-obilježja hrvatskim braniteljima kao izraz mržnje i nesnošljivosti spram naših temeljnih vrijednosti zaslužuje osudu cjelokupne javnosti te stoga od nadležnih tijela očekujemo poduzimanje svih raspoloživih mjera kako bi se počinitelji pronašli i kaznili.”