Ispis

Povodom 31. obljetnice oslobađanja našičkog područja od tzv. JNA i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice organizirala je 2. Igre branitelja grada Našice.

 

Obilježavanje obljetnice započelo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred križa poginulim hrvatskim braniteljima na mjesnom groblju u Breziku. Fra Josip Vukoja izmolio je prigodnu molitvu ističući kako se danas prisjećamo svih hrvatskih branitelja, a posebno branitelja poginulih u bitci za Vukovar čije obilježavanje je na današnji dan, a među kojima je i Željko Baričević iz Brezika.

 

Gradonačelnik grada Našice, Krešimir Kašuba, otvorio je  2. Sportske igre hrvatskih branitelja Grada Našica te je tom prilikom istaknuo da su  1. Igre branitelja organizirane prošle godine povodom 30. obljetnice oslobađanja Našica. – Želja je bila da one postanu tradicionalne i to se ostvaruje. Najvažnije je uvijek i u svim prilikama prisjetiti se onih koji su dali najvrijednije što su imali – svoje živote, a iznimno je važno i ovo zajedništvo – rekao je gradonačelnik.

 

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice Davor Solić sa zadovoljstvom je istaknuo kako mu je poslije 31 godinu posebno drago vidjeti branitelje koji su sudjelovali u obrani ovog područja i šire. Cilj “Sportskih igara” je da se branitelji ne razjedinjuju, nego okupljaju kao što je to primjer i na današnjem druženju.

 

Predsjednik udruge HVIDR-a Slatina, Nenad križić, istaknuo je kakovo ovakva okupljanja branitelja treba poticati. Ujedno je istaknuo da Udruga specijalne policije "Orao" Orahovica - Našice može biti primjer jer djeluje na prostoru više županija i da je vrlo aktivna u svom radu.

FB IMG 1663566704111

 

U ime župana Ivana Anušića nazočne je pozdravio pomoćnik pročelnika za hrvatske branitelje OBŽ Boris Abičić. Rekao je kako mu je čast i zadovoljstvo biti na ovom obilježavanju jer je našički kraj dao veliki obol u Domovinskom ratu, u obrani ovog kraja, ali i južnoj obrani Grada Osijeka i drugih područja.

 

Ovom prilikom članovi Udruga takmičili su se pikadu, stolnom nogometu, šahu, visećoj kuglani, beli te u kuhanju čobanca. Ekipni pobjednik bila je Udruga specijalne policije "Orao" Orahovica - Našice te su tom prilikom preuzeli prelazni pehar.