IMG c6bbe2809cab77eb2ce1e9f8ce1f1a17 V

U subotu 14. listopada 2023. godine na Laopvcu održan je veličanstven akrobatski nastup „Krila oluje“ povodom 21. rujna 1991. – Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama, Dana hrvatskih branitelja Grada Našica te 32. obljetnice ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica.

Okupljeno mnoštvo moglo je uživati u nizu akrobatskih letova koji su uključivale različite formacije i brze poteze. Ove godine „Krila oluje“ slave svoj 18. rođendan, te su ovih dana letjeli iznad našeg područja kao dio proslave te su pokazali velikom broj građana što oni rade. U letu je sudjelovao i Našičanin, pilot „Krila oluje“ natporučnik Danijel Rigo te je ovo bio njegov 27. let.

Događaj se odvio u organizaciji Grada Našica, Turističke zajednice Grada Našice i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Dodatni sadržaji popratili su ovaj veličanstven događaj:
Program je započeo nastupom našičkih mažoretkinja i hrvatskom himnom, a sam je program otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba. „Danas se prisjećamo i obilježavamo dva velika datuma u novijoj povijesti Grada Našica, a vezana za Domovinski rat – 21. rujna, odnosno Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i 19. listopada kada je osnovana 132. brigada Hrvatske vojske Našice – Orahovica koja je branila Slavoniju, ali i Republiku Hrvatsku. Izuzetno smo ponosni na naše branitelje, ponosni smo na njihovu žrtvu jer to je jedan od glavnih razloga zašto danas živimo u slobodnoj nam domovini. Posebna zahvala ide i članu „Krila Oluje” Danijelu Rigi, pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva porijeklom iz Našica i radi njih su nam danas puna srca.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te je istaknuo da ovaj let nije samo prilika za
proslavu nego i primjer koliko je hrabra i predana akrobatska skupina „Krila oluje“.

IMG d7e954ec1ce6bb4276107b8726333b66 V

Naša udruga predstavila se Izložbom vojne opreme u kojoj je predstavljena vojna oprema članova, slike te drugi dodatni predmeti. Izložba je između ostaloga bila najzanimljivija najmlađim posjetiteljima jer su se mogli slikati s predmetima koji su njihovi sugrađani koristili u obrani Domovine.

Predstavljena je i izložba dokumenata i fotografija iz Domovinskog rata u organizaciji zavičajnog muzeja Našice i hrvatskih veterana domovinskog rata.

Predstavljen je sveučilišni studijski program na hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“, zanimanje vojni pilot.

Najmlađi posjetitelji mogli su uživati u različitim zanimljivim aktivnostima; zmajadi, školi ribolova i kartingu.


Na kraju za sve okupljene podijeljen je vojnički grah.

GALERIJA