logo ok22 jpg
 
Članovi udruge Orahovica-Našice su svi ratni specijalci MUP-a RH ( bivši pričuvni i aktivni djelatnici ) kao i pripadnici drugih ustrojstvenih oblika Specijalne policije MUP-a RH iz Domovinskog rata.

Udruga je osnovana 08. rujna 2007. godine u Orahovici s ciljem okupljanja na jednom mjestu svih pripadnika koji su prošli kroz SJP. Nadalje, udruga je osnovana sa ciljem pružanja pomoći najugroženijim članovima udruge, te radi očuvanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu.
 
Nažalost ti ljudi koji su u Domovinskom ratu obavljali najteže i najsloženije zadaće zbog svoje samozatajnosti i skromnosti su u dobrom dijelu marginalizirani i gurnuti u stranu, dok neki koji nisu ni vidjeli pušku danas si uzimaju za pravo da govore o Domovinskom ratu, uglavnom u negativnom kontekstu, odnosno da govore kako je bilo i šta se radilo na ratištu.

Gospodo ako netko ima pravo govoriti o Domovinskom ratu onda smo to MI.

Udruga za svoje temeljne ciljeve u radu ima:

* promicanje temeljnih vrijednosti Domovinskog rata
* sjećanje na herojska djela, žrtve i ideale pripadnika Specijalne policije u obrani suvereniteta Republike Hrvatske
* zaštita društvenog statusa, dostojanstva, časti, ugleda i vitalnih interesa članova Udruge kao i interesa obitelji poginulih, ranjenih, te teško bolesnih pripadnika udruge „Orao“ Orahovica-Našice.